Doneren via QR-code

Voor Amref Flying Doctors maakten wij een mailing en reminder met QR-code, als onderdeel van een multichannel campagne. Met deze campagne vraagt Amref Flying Doctors aandacht en steun voor Masai-meisjes.

Doel en doelgroep van de multichannel campagne

De doelen van de multichannel campagne waren fondsenwerving (mailing), naamsbekendheid (tv) en leads genereren (social media). De mailing ging naar de vaste achterban van Amref Flying Doctors. De andere kanalen waren gericht op vrouwen in de leeftijd van 35-50.

Laat Masai-meisjes niet in de steek

Als gevolg van de lockdown is het leven van meisjes en vrouwen in Kenia verslechterd. Zij hebben nu meer dan ooit te maken met geweld, kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en besnijdenissen. Door corona lopen ongeveer twee op de drie meisjes en vrouwen het risico om slachtoffer te worden van (seksueel) geweld. Amref Flying Doctors strijdt om deze verwoestende schending van de mensenrechten te stoppen.

Persoonlijke online donatiepagina via QR-code

Na het scannen van de QR-code op de giro in de donateursmailing komt de donateur automatisch op de persoonlijke donatiepagina terecht. Deze pagina hebben we gemaakt in het campaign control center, een gecentraliseerd systeem ten behoeve van het inrichten en monitoren van fondsenwervingscampagnes. Hierin kunnen wij ook resultaten volgen, zoals:

  • aantal donaties
  • totale donatiebedrag
  • gemiddelde donatie
  • conversie

Online donatiepagina:

Inhoud mailpack

Donateursmailing

De donateursmailing bestaat uit een 6 inch giro met QR-code, een brief, een C5 envelop en een leaflet.

Reminder

De reminder bestaat uit een 8 inch giro, een brief, een giro-envelop en een leaflet.

Over Amref Flying Doctors en Mindwize

Sinds 2005 werken we intensief samen met Amref Flying Doctors om hun donateursbestand te laten groeien via direct mail, telemarketing en online. En met succes. In meer dan 15 jaar tijd is Amref Flying Doctors gegroeid naar ruim 110.000 donateurs.

Amref Flying Doctors

De meisjes betalen de prijsLogo Amref Flying Doctors

Door corona lopen bijna 2 op de 3 meisjes en vrouwen het risico om slachtoffer te worden van (seksueel) geweld. Amref Flying Doctors strijdt om deze verwoestende schending van de mensenrechten te stoppen!

Meer informatie vind je op de website van Amref Flying Doctors.

Is direct mail voorbij zijn piek? Whitepaper direct mail NL

Hoe relevant is direct mail in een wereld die steeds digitaler te werk gaat?

Uit onderzoek blijkt dat direct mail juist een toegevoegde waarde heeft naast digitale communicatie.

Wij bij Mindwize houden van direct mail. Niet alleen omdat het nog steeds zo effectief is om donaties te werven en donateurs te binden. Het is ook een mooi medium waarin je zicht, tast en interactie zo geschikt kunt gebruiken om emotie en urgentie over te brengen. Wij kunnen het je wel vertellen. Maar beter is de feiten van ons onderzoek voor zich te laten spreken.

Download deze whitepaper en ontdek de 5 redenen waarom direct mail zo relevant is!

Download het gratis whitepaper

Vragen over deze campagne?

Neem dan contact op met Sabine via onderstaand formulier.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand fondsenwervingsnieuws in je inbox.