Nalatenschapscampagne Amref Flying Doctors

Nalatenschapscampagne Amref Flying Doctors

Hoe vind je donateurs die iets willen nalaten aan je goede doel? In een doordachte campagne wil je er eerst achter komen hoe je donateurs het beste kunt benaderen over de mogelijkheid je organisatie op te nemen in het testament. Zodat je verdere communicatie daarop kan laten aansluiten. Samen met Amref Flying Doctors hebben wij langs deze weg de nalatenschapscampagne ontwikkeld, bestaande uit verschillende stappen en middelen.

Sinds 2005 werken we intensief samen met Amref Flying Doctors om hun donateursbestand te laten groeien via direct mail, telemarketing en online. En met succes. In 15 jaar tijd is Amref Flying Doctors gegroeid naar ruim 110.000 donateurs. Dit levert heel veel waardevolle data op die ook voor de nalatenschapscampagne goed gebruikt kon worden. Zo konden we samen met Amref Flying Doctors een campagne ontwikkelen, gericht op donateurs die op deze mooie manier iets voor Amref Flying Doctors zouden kunnen betekenen.

Deze campagne betrok de eigen donateurs bij de (toekomst)visie van Amref Flying Doctors, informeerde hen over de noodzaak en het belang van giften uit nalatenschappen en lichtte de verschillende mogelijkheden toe om Amref Flying Doctors op te nemen in het testament.

Wil je net als Amref Flying Doctors meer met je nalatenschapsprogramma doen? Download onze brochure voor meer informatie.

Ingezette middelen

De geselecteerde donateurs ontvingen in eerste instantie een direct mail. Het mailpack bestond uit een longcopy brief en een vragenlijst. Donateurs die de vragenlijst opstuurden, konden aangeven hoe zij verder geïnformeerd wilden worden. Misschien wilden zij bijvoorbeeld gebeld worden of de nalatenschapsbrochure ontvangen? Donateurs die geen vragenlijst opstuurden, werden gebeld. We vroegen hoe de donateur dacht over nalaten aan Amref Flying Doctors. Bij interesse over dit onderwerp ontving de donateur een brochure.

Nalatenschapsbrochure

De nalatenschapsbrochure ‘Nalaten voor een sterk en gezond Afrika’, die we samen met Amref Flying Doctors hebben ontwikkeld, is bedoeld om donateurs te inspireren tot zo’n prachtig gebaar.

Nalatenschapscampagne Amref Flying Doctors brochure Nalatenschapscampagne Amref Flying Doctors brochure open

Nalatenschapsbrochure 

Ank van Tilburg (76) uit Hoorn heeft Amref Flying Doctors opgenomen in haar testament. Ze vertelt waarom ze aan Amref wil nalaten:

Erfenisdossier

Voor donateurs die een stap verder zijn in hun overwegingen om na te laten is er ook een erfenisdossier ontwikkeld. In dit persoonlijke erfenisdossier, bedoeld als hulpmiddel, kan de donateur zelf beschrijven en vastleggen wat hij of zij wil dat er met zijn of haar bezittingen gebeurt na overlijden. Ook kan de donateur er allerlei praktische informatie in kwijt voor nabestaanden, zoals uitvaartwensen en belangrijke namen en adressen.

Erfenisdossier

Uitnodiging speciale donateursbijeenkomst

Donateurs die al eerder interesse hadden getoond in nalatenschappen, kregen een uitnodiging voor een inspirerende en informatieve bijeenkomst. Niet alleen om hun meer te vertellen over het werk van Amref Flying Doctors, maar ook een goed moment voor de Relatiemanager Nalatenschappen en andere collega’s van Amref Flying Doctors om in contact te komen met donateurs.

 

 

 

Toegangsbewijs speciale donateursbijeenkomst 

Amref Flying Doctors
voor een gezond en sterk Afrika

Bekijk hier de website van Amref Flying Doctors.

Download de brochure over nalatenschappen
In 4 stappen naar een legaat! Whitepaper nalatenschap

Download de brochure en: 

  • Krijg meer inzicht in je toekomstige inkomsten uit nalatenschappen
  • Verbeter de resultaten van je nalatenschapsactiviteiten
  • Verrijk, vereenvoudig of scherp je bestaande nalatenschapsprogramma aan

Laat je gegevens achter en ontdek de 4 stappen naar een legaat!

Download de gratis brochure

Vragen over deze campagne?

Neem dan contact op met Marieke Sassen via marieke@mindwize.nl of bel 06-30091236. Bekijk hier meer informatie over onze nalatenschapsstrategie.

Andere campagnes

Waar wij ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over fondsenwerving campagnes in je inbox.