Nalatenschapsstrategie
Zo krijg je meer grip op je nalatenschapsinkomsten

Hoe geef jij vorm aan het nalatenschapsprogramma van je stichting? Veel stichtingen doen dit op basis van bijvoorbeeld een vermogensscan, benaderen donateurs die een grote gift hebben gedaan of hopen op nalatenschappen die spontaan binnenkomen.

Maar hiermee heb je nauwelijks grip op wat dit je gaat opleveren. En misschien loop je zelfs een groot potentieel mis onder je ‘gewone’ donateurs.

Wat als je je inspanningen gericht kunt inzetten? En meer grip krijgt op je investeringen en wat dit je gaat opleveren?

Bekijk hier onze nalatenschapscampagne voor Amref Flying Doctors.

Gouden eeuw van nalatenschappen

Er liggen mooie kansen voor inkomsten vanuit nalatenschappen. Theo Schuyt noemt dit de gouden eeuw van nalatenschappen. En René Bekkers, hoogleraar filantropie, verwacht dat tot 2059 zo’n 86 miljard euro naar goede doelen zal gaan via nalatenschappen. En dat is volgens hem aan alle kanten nog een voorzichtige inschatting.
Bron: https://renebekkers.wordpress.com/2013/09/04/de-gouden-eeuw-van-de-filantropie-e86-miljard-tot-2059/ en https://www.fondsenwerving.nl/verdieping/artikel/2017/08/18/Gouden-eeuw-van-nalatenschappen

Mindwize helpt je om deze kans optimaal te benutten. Daarvoor hebben wij onder andere een Legacy Forecast Model ontwikkeld dat je inzicht geeft in het effect van je inspanningen voor de komende 25 jaar.

Het model wordt op maat gemaakt voor jouw stichting en jouw situatie

Hiermee is het een uniek model dat je echt houvast geeft bij het bepalen van je strategie. De inzichten die uit het model voor jouw stichting naar voren komen combineren we met onze kennis van nalatenschapsstrategieën die zich in de praktijk hebben bewezen. Zo kun je gericht plannen en investeren. En krijg je meer grip op je leads.

De Mindwize nalatenschapsstrategie helpt je om meer inzicht te krijgen in je nalatenschapsinkomsten, de resultaten van je activiteiten te verbeteren en je nalatenschapsprogramma structureel te verrijken, vereenvoudigen en aan te scherpen. Whitepaper nalatenschap

Zo kom je tot een doordacht (op data gebaseerd) nalatenschapsprogramma dat past bij je doelstellingen en budget en je meer grip geeft op je nalatenschapsinkomsten.

Download gratis de uitgebreide brochure

Meer weten over deze nalatenschapsstrategie?

Neem contact op met:

Bas van Breemen
T: 023 565 66 86
bas.van.breemen@mindwize.nl

Nalatenschapscampagne voor Amref Flying Doctors

Nalatenschapscampagne Amref Flying Doctors L1903AFN3166x2062

Samen met Amref Flying Doctors hebben wij een nalatenschapscampagne ontwikkeld, bestaande uit verschillende stappen en middelen. Eerst hebben we op een tactische manier onderzocht hoe we donateurs het beste kunnen benaderen over de mogelijkheid om dit goede doel op te nemen in hun testament. Daar hebben we onze verdere communicatie op aangesloten.

Bekijk hier de campagne

Meer fondsenwervings-blogs

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand fondsenwerving nieuws in je inbox.