Vanaf 25 mei 2020 kunnen we weer deur-aan-deur donateurs voor je werven

Vanaf 25 mei zijn wij weer begonnen met deur-aan-deur donateurswerving. Dit valt samen met onze verjaardag, want Socialtalk (ons eigen bureau voor deur-aan-deur donateurswerving) bestaat in juni vier jaar. Sinds 2016 gaan we met veel plezier en goede resultaten op pad voor prachtige klanten. De teller staat inmiddels op 91.481 gesprekken en in totaal maar liefst 19.216 doorlopende machtigingen/donateurs. Heel erg bedankt! Mogen we binnenkort (weer) voor jouw goede doel op pad?

Onze deur-aan-deur werving onderscheidt zich van die van andere bureaus die donateurs werven, doordat we dit doen op basis van zorgvuldige data-selectie. We onderzoeken waar de mensen wonen bij wie de kans groot is dat zij zich aangesproken voelen door jouw mooie werk. Zo werf je gericht donateurs die je trouw blijven. En we verzamelen meteen waardevolle data voor je toekomstige campagnes.

Wanneer onze wervers bij iemand aanbellen, leidt dit maar al te vaak tot een openhartig gesprek. We verwachten dat veel mensen in deze tijden van ‘blijf thuis’ hiervoor open staan.

Deur-aan-deur donateurswerving, vanaf 25 mei lopen wij weer

Vanwege corona konden we natuurlijk een tijd lang niet deur-aan-deur werven. Maar nu het binnenkort weer kan en mag, wil jij natuurlijk weten hoe we dit precies gaan doen. We merken dat sommige van onze klanten huiverig zijn om donateurs om giften te vragen. En langs de deuren gaan, dat durven velen ook (nog) niet zo goed aan. De kans is groot dat je nieuwe donateurs nu extra hard nodig hebt. Des te belangrijker dus om je schroom opzij te zetten.

We kunnen je geruststellen.

Onze wervers hebben zich ervoor klaargemaakt om jouw organisatie te vertegenwoordigen op een manier die nu passend is. Dat het begint met een aangepaste introductie op gepaste afstand.

Zoals bij elke versoepeling van de maatregelen, is ook in onze branche een protocol opgesteld en Socialtalk heeft dit zelfs nog aangevuld met extra manieren om veilig en prettig in gesprek te gaan.

Op gepaste afstand in gesprek met potentiële nieuwe donateurs

Natuurlijk staan we op gepaste afstand van de deur, daar hebben onze wervers een oplossing voor die het ijs direct zal breken. Zij leggen vanaf de voordeur een opvouwbare meetlat neer van ruim 1,5 meter. Na het aanbellen gaan zij aan het eind van de meetlat staan. Zo ziet de bewoner direct dat onze werver op gepaste afstand staat. Dankzij de sociale vaardigheden waar onze wervers om bekend staan, kun je erop vertrouwen dat zij met een persoonlijke, gepaste introductie het gesprek starten. We beëindigen het gesprek, als we merken dat iemand ons nu niet zo graag aan de deur te woord staat. Misschien mogen we over een tijdje nog eens aanbellen?

Dit zijn verder de belangrijkste regels. Onze wervers:

  • houden zich aan de RIVM-richtlijnen
  • blijven thuis als zij verkoudheidsklachten hebben of ziek zijn
  • bezoeken geen verpleeg- en verzorgingshuizen
  • desinfecteren de handen tussen de afspraken door
  • blijven op hun plek aan de andere kant van de meetlat
  • vullen machtigingsformulieren voor nieuwe donateurs in, waarbij zij vragen om de laatste 3 cijfers/letters van een officieel identificatiebewijs of een IBAN (Post.nl werk nu ook op deze manier bij de pakketbezorging)
  • lezen hierna alles duidelijk voor ter controle en leggen uit dat de donateur binnen twee dagen door Socialcall wordt gebeld om de machtiging te bevestigen
  • geven geen premiums (zoals een pen of boekje), dat is nu even niet veilig

Wanneer mogen we voor jou weer op pad?

Het is in een aantal opzichten anders dan voorheen, maar onze wervers zijn onverminderd enthousiast over het goede doel waarvoor zij lopen. Wij kennen de klanten voor wie we werken door en door, dat merken de mensen bij wie we langsgaan. En dat levert zinvolle gesprekken op met een hoge conversie.

Voor Stichting DierenLot en Milieudefensie mogen wij al voorzichtig deur-aan-deur gaan werven. Onze wervers zijn heel blij wanneer zij weer voor jou op pad mogen, dat is wat zij het liefst doen. Laat je weten wanneer we ook voor jou (weer) mogen gaan lopen?

Neem contact op!

Ook als je vragen hebt over deur-aan-deur werving door Socialtalk.

Ander nieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand fondsenwerving nieuws in je inbox.