Stopperadvertentie-campagne voor UNHCR

VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR vroeg ons om hulp bij hun actie voor de vluchtelingen uit Oekraïne. UNHCR (United Nations High Commissioner for Refugees) is de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Al 70 jaar leiden en coördineren zij over de hele wereld hulpacties om vluchtelingen te beschermen en oplossingen te zoeken voor de vluchtelingensituatie.

“Zichtbaarheid is cruciaal, maar onze budgetten laten het niet toe om veel advertentieruimte in te kopen.”

Dat is nou precies waarom Stopperadvertenties.nl (onderdeel van Mindwize) bestaat. De campagne die we voor UNHCR ontwikkelden werd in één maand tijd maar liefst 90 keer geplaatst in verschillende media.


Steun mensen op de vlucht uit Oekraïne

UNHCR maakt zich grote zorgen om mensen uit Oekraïne die op de vlucht zijn. “Als mensen het land in dit tempo blijven ontvluchten, dan wordt dit de grootste Europese vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog.” UNHCR is sinds 1994 actief in Oekraïne en de regio. Hierdoor konden zij direct de hulp opschalen voor mensen in nood. Maar als het conflict niet onmiddellijk stopt, dan is de verwachting dat er miljoenen mensen afhankelijk raken van humanitaire hulp. Meer hulp is daarom dringend nodig.

De insteek van de campagne was dan ook UNHCR te ondersteunen. Daarom hebben wij ze een gratis abonnement aangeboden om ze tegemoet te komen in het helpen van Oekraïense vluchtelingen. We stelden de advertenties zoals altijd in de juiste formaten beschikbaar aan uitgeverijen, magazines, kranten, vakbladen en freelance dtp’ers. Zij kunnen de advertenties downloaden. Ook hebben we de campagne gepromoot in onze kwartaal e-mailnieuwsbrief.

Maar liefst 90 keer geplaatst in één maand

Uit onderzoek blijkt dat via Stopperadvertenties gemiddeld 73 advertenties per campagne per maand worden geplaatst. De campagne van UNHCR telde maar liefst 90 plaatsingen in één maand, met een totale oplage van ruim 1,8 miljoen en een advertentiewaarde van € 11.352.

Exclusief voor goede doelen

Als goed doel kun je via Stopperadvertenties.nl tegen zeer scherpe tarieven publiciteit genereren in de gedrukte media. Kranten, huis-aan-huisbladen en tijdschriften publiceren onze kant-en-klaar opgemaakte stopperadvertenties om lege plaatsen in hun krant op te vullen én tegelijk een bijdrage te leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. Win-win dus.

Bij een abonnement krijg je een heleboel. Van campagneadvies tot opgemaakte advertenties die voldoen aan de aanleverspecificaties van elke uitgever. En je hebt een groot bereik: 3000 uitgeverijen, bladen en kranten kunnen jouw advertenties downloaden. Je kunt kiezen voor een jaarabonnement, seizoensabonnement (2-6 maanden) of een actie-abonnement (tot 2 maanden).

Wil je meer weten over de mogelijkheden met Stopperadvertenties.nl?

Neem contact op  Gigi Lopes, vul het contact formulier in of bel ons op 06 15 27 54 11

 

“De zichtbaarheid van onze stoppercampagne heeft ons enorm geholpen want we hebben mooie fondsenwervende resultaten behaald.”

Ontdek 5 manieren om stopperadvertenties succesvol in te zetten Whitepaper Stopperadvertenties

Benut je kansen om meer donateurs te vinden en aan je te binden

 

Veel kranten en tijdschriften vullen lege plekken in hun blad met kleine advertenties. Stoppers of stopperadvertenties noemen zij die. Er zijn meer dan 3000 regionale en lokale kranten, vakbladen, huis-aan-huiskranten en weekbladen waar jij zo’n advertentie in kan plaatsen.

 Download de whitepaper ‘Hoe maak je een succesvolle advertentie voor krant of tijdschrift?’

Benut je kansen om:

  • meer donateurs te vinden
  • leads te verzamelen
  • je fondsenwerving een boost te geven

Download het whitepaper over stopperadvertenties

Wil je meer weten over deze campagne of over de mogelijkheden van stopperadvertenties?

Neem contact op  Gigi Lopes, vul het contact formulier in of bel ons op 023 – 56 77 000.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand nieuws over fondsenwerving campagnes in je inbox.