Grote-gever-mailing voor Amref Flying Doctors Zweden

Ernstig tekort aan schoon drinkwater door extreme droogte

Elk jaar ontwikkelen we voor Amref Flying Doctors Zweden een grote-gever-mailing die naar de meest betrokken en loyale donateurs gaat. Daarin vragen we hun om een bijdrage voor een speciaal project. Het project van dit jaar: de extreme droogte in Afrika, waardoor de mensen geen toegang hebben tot schoon drinkwater.

Doel van de campagne

Het belangrijkste doel is om zoveel mogelijk grote, eenmalige giften op te halen voor het project. Daarnaast is dit een uitstekende manier om donateurs waardevoller te laten worden voor de organisatie.

Inhoud mailpack

We willen de donateurs goed informeren over het project om ze te bewegen tot het doen van een grote(re) gift. In de mailing zitten dan ook speciale items, zoals een persoonlijk projectvoorstel met uitgebreide achtergrondinformatie, een handgeschreven leaflet, een foto en een noodoproep.

Grote-gever-strategie

Voor een succesvolle grote-gever-mailing moet je een database hebben die groot genoeg is om te kunnen segmenteren. Voor Amref Flying Doctors Zweden is dat zo. Op basis van segmentatie kun je zien welke mensen meer geven. Je kunt hen dan motiveren om nóg meer te geven.

Deze mailing is onderdeel van het jaarplan en van de grote-gever-strategie voor Amref Flying Doctors Zweden.

Gemiddelde gift 4 keer zo hoog

Gemiddelde gift was ongeveer 4 keer zo hoog als bij een normale donateursmailing.

Update mailing

4 maanden later stuurden we mensen die hadden gedoneerd een update-mailing om te laten zien wat er met hun donatie was gedaan. Deze mailing bevat daarnaast ook nog een giftverzoek voor donateurs die nog een extra bijdrage willen doen.

Over Amref Flying Doctors Logo Amref Flying Doctors

Sinds 2005 werken wij intensief samen met Amref Flying Doctors Nederland. Sinds 2016 helpen we hen ook om het donateursbestand in Zweden uit te breiden. En met succes. Amref Flying Doctors Zweden heeft inmiddels ongeveer 35.000 donateurs.

Wist je dat direct mail de grootste bron is voor grote gevers en legaten?Whitepaper direct mail NL

Ontdek de 5 redenen waarom direct mail zo relevant is!

Uit onderzoek blijkt dat direct mail een toegevoegde waarde heeft naast digitale communicatie.

Bij Mindwize houden we van direct mail. Niet alleen omdat het nog steeds effectief is om donaties te werven en donateurs te binden, maar ook omdat het een mooi medium is om emotie en urgentie over te brengen. De feiten van ons onderzoek spreken voor zich.

Download deze whitepaper en ontdek de 5 redenen waarom direct mail zo relevant is!

Download whitepaper

Vragen over deze campagne?

Neem dan contact op via onderstaand formulier.

Andere campagnes

Waar we ook trots op zijn

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke maand fondsenwervingsnieuws in je inbox.