Raise Social – Werving door vrijwilligers

Een nieuwe manier van werven

Zo maak je van je vrijwilligers ook fondsenwervers

Ook voor kleine en middelgrote organisaties is het nu mogelijk om nieuwe donateurs te werven via hun bestaande vrijwilligers.

Iedere vrijwilliger krijgt een pasje met een persoonlijke QR-code. Die code kunnen anderen scannen met hun mobiele telefoon en zij komen dan op de donatiepagina terecht, waar zij direct online een donatie kunnen doen. Dat is niet alleen effectief werven, het kost ook weinig.

Het maakt fondsenwerving ook makkelijk en leuk voor de vrijwilliger

Raise Social is nu beschikbaar voor elke organisatie die werkt met vrijwilligers. En die haar vrijwilligers meer mogelijkheden wil geven om fondsen te werven.

Het is een volledig ingericht systeem, Infotalk. Dus kun je tegen relatief lage kosten meteen aan de slag. Dus ook aantrekkelijk voor kleine organisaties!

Hoe werkt het?

Raise Social

 1. De vrijwilliger krijgt een pasje met zijn/haar persoonlijke QR-code.
 2. De donateur scant de QR-code met zijn eigen mobiel en komt dan direct op de persoonlijke donatiepagina van de vrijwilliger terecht.
 3. De donateur bepaalt zelf het donatiebedrag.

Alle gegevens worden automatisch verwerkt in een databasesysteem voor jouw organisatie. Zo verrijk je je donateursdata.

Raise Social Pasje vrijwilligers

7 vliegen in 1 klap

De nieuwe donateur heeft een leuk gesprek met de vrijwilliger. Dat is iets wat de donateur onthoudt, een waardevol eerste contact dus. Je kunt deze manier van werven ook uitbreiden met donorjourneys. Zo vergroot je de kans dat deze nieuwe donateurs tot je groep vaste donateurs gaan behoren. Denk aan bedank-e-mails en beheer van telefoon en e-mail, zodat donateurs kunnen bellen of mailen met vragen.

Je slaat met deze nieuwe manier van werven zeker 7 vliegen in 1 klap:

 1. Je werft nieuwe donateurs voor je goede doel
 2. Een waardevol eerste contact met je donateur
 3. Je verstevigt de relatie met vrijwilligers, zij voelen zich nog meer betrokken
 4. Een extra manier om structureel je inkomsten te vergroten
 5. Je verrijkt je donateursdata
 6. Het is kostenefficiënt
 7. Uit te breiden met acties of donorjourneys

Donateurs reageren positief

Iedere vrijwilliger kan vanaf nu dus altijd en overal fondsen werven. We hebben het uitgebreid getest en de resultaten zijn positief. Mensen snappen snel hoe het werkt. En het lijkt nieuwe donateurs extra vertrouwen te geven! Dat komt doordat zij de code met hun eigen telefoon scannen. Ze geven dus niet hun bankgegevens aan een ‘vreemde’ en houden de regie letterlijk in eigen hand.

Wervend visitekaartje voor je organisatie

Wil je nieuwe donateurs gaan werven via je vrijwilligers? Dan krijg jij van ons een training in deze manier van werven. Tijdens deze training delen wij onze uitgebreide kennis en ervaring over hoe je gesprekken voert met potentiële donateurs. Hiervoor zetten wij onze specialisten in van Socialtalk – die elke week honderden donateurs werven en al meer dan 5 jaar ervaring hebben in face-to-face-werving van donateurs.

Jouw vrijwilligers leren zo hoe zij dat op hun eigen manier doen die past bij de situatie en de ander. Zo worden zij een wervend visitekaartje voor jouw goede doel.

Een betere band met je vrijwilligers

Mooi meegenomen: terwijl je op deze manier nieuwe donateurs werft, bouw je meteen een (nog) betere band op met je vrijwilligers. Want het is voor hen gemakkelijk en leuk om te doen. Als dat bij jouw organisatie past, kunnen we er zelfs een spel- en competitie-element aan toevoegen. ‘Welke vrijwilliger wordt fondsenwerver van het jaar?’ bijvoorbeeld. Het systeem houdt bij wie wat ophaalt, op persoonlijk niveau, maar bijvoorbeeld ook op regioniveau. Het is ook mogelijk om er kleine evenementen of acties aan te koppelen, zoals een verjaardags- of jubileumactie. We denken graag mee over manieren die voor jouw goede doel en jouw vrijwilligers werken.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

 

Raise Social

Wil je meer weten?

Wij zetten het van a tot z voor je op, ontwikkelen de QR-code-mogelijkheid met landingspagina en trainen je vrijwilligers. Neem voor meer informatie contact op via info@socialtalk.nl

Neem contact op

8 voordelen van Raise Social

We zetten hieronder nog even de 8 voordelen voor je op een rij:

 1. Geen eigen software nodig
 2. Vrijwilligers ontvangen eigen login
 3. Infotalk werkt binnen de laatste data-privacywetgeving (AVG proof)
 4. Volledig digitaal
 5. Via het systeem Infotalk direct inzicht in de voortgang van campagnes om direct te kunnen bijsturen
 6. Socialtalk kan vrijwilligers trainen door haar ruime ervaring met face-to-face-gesprekken
 7. Elke donatie heeft een campagnecode en is dus gepersonaliseerd
 8. Perfect systeem om structurele donaties te vragen

Wil je meer weten?

Wij zetten het van a tot z voor je op, ontwikkelen de QR-code-mogelijkheid met landingspagina en trainen je vrijwilligers. Neem voor meer informatie contact op via info@socialtalk.nl