Certificaat CO2 compensatie

We hebben in 2018 45,61 ton CO2 equivalenten gecompenseerd!
Compensatie vindt plaats door de speciaal geselecteerde duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. Voor dit jaar is er gekozen voor efficiënte cookstoves in Afrika. Elk jaar zal er een ander project gekozen worden.

Compensatie vindt plaats door de speciaal geselecteerde duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. Met deze projecten wordt elders CO2-uitstoot teruggebracht. Wij selecteren onze projecten altijd op de bijdrage die zij leveren aan de ontwikkeling van de lokale bevolking en regio. Ontwikkelingen zoals: werkgelegenheid, kennisoverdracht, gezondheidsverbetering, stimulering van de eigen economie en lokale milieuverbeteringen.

Efficiënte cookstoves in Afrika

Het klimaatproject investeert in de productie, distributie en verkoop van efficiënte cookstoves in Afrika om deze breed toegankelijk te maken voor lokale huishoudens.

Achtergrond

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op open vuur, meestal binnenshuis. De rook die daarbij vrijkomt is enorm slecht voor de gezondheid. Wereldwijd sterven jaarlijks meer dan vier miljoen mensen aan longziektes (zoals COPD) veroorzaakt door koken op open vuur; dat is meer dan aids, malaria en tbc bij elkaar. Daarnaast heeft deze manier van koken een enorme impact op het klimaat. Maar ook op de sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met koken en hout sprokkelen.

 

Over het klimaatproject

Om de ernstige gevolgen voor het klimaat en de gezondheid tegen te gaan, investeert het klimaatproject in de lokale productie en verkoop van de efficiënte kooktoestellen (cookstoves). Door het slimme ontwerp van de cookstove is er 50% minder hout nodig bij het koken en komt er minder rook vrij. Naast een enorme gezondheidsverbetering, dragen de cookstoves ook bij aan het tegengaan van ontbossing en zorgen voor een enorme CO₂-reductie. Hierdoor draagt het project bij aan het beperken van klimaatverandering.

 

Samenwerkingsverband

Climate Neutral Group werkt samen met het klimaatproject Cookstoves in Afrika door vooraf te investeren in de productie, distributie en verkoop van cookstoves middels Carbon credits, ook wel CO2-credits genoemd. Het project maakt efficiënte cookstoves bereikbaar voor het armste deel van de lokale bevolking.

Het project is volgens Gold Standard gecertificeerd. Climate Neutral Group is lid van The International Carbon Reduction and Offset Alliance (ICROA). De Gold Standard certificering geeft de garantie dat de klimaatprojecten jaarlijks nauwkeurig worden gemonitord en gecontroleerd. Samen met ons lidmaatschap van ICROA zorgt dit voor een betrouwbare klimaatcompensatie.

 

Certificaat CO2 compensatie

In 2018 hebben wij 45,61 ton CO2 equivalenten gecompenseerd!

Wil je meer weten over onze CO2 compensatie?

Neem dan contact op met Stefanie Verhoeven via stefanie.verhoeven@mindwize.nl of bel 023-5656625.

Neem contact op